tiistai 14. elokuuta 2012

BioSignature ja uusi tiukempi linja


Eilen tuli käytyä ensimmäistä kertaa elämässäni BioSignature -mittauksessa. Olen siitä koko kevään ajan lukenut mm. Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti -kirjasta ja sittemmin surffaillut eri nettisivuilla etsimässä lisää tietoa asiasta. Keväällä olin jo varannut jopa ajan mutta jouduin sen perumaan rahapulan takia. Nuo mittaukset ei tosiaan ole halpoja, pelkästään yksi kerta maksaa jo 90€. Keväällä kuitenkin päätin että jossain vaiheessa siihen menen ja nyt sitten viimein tuli käytyä. Vaikka olen ollut vhh-ruokavaliolla ja lukenut paljon siihen liittyvästä ja myös tuohon mittaukseen liittyvästä niin siitä huolimatta eilinen reissu oli kyllä aivan mahtava! Ja siitä sain myös itse ihan uutta intoa kilojen karistamis projektiin. Mittaukset tehdään tuossa yllä olevan kuvan mukaisilla pihdeillä 12 eri kohdasta kehoa. Se ei satu mutta joissakin kohdissa se kieltämättä tuntuu inhottavalta kun pihtien väliin yritetään puristaa se pienikin mahdollinen ylimääräinen. Tulokset syötetään tietokoneelle joka sitten laskee lopputulokset. BioSignature -mittausta järjestää Optimal Performance Helsingissä ja Tampereella. Itse kuitenkin bongasin Jenni Levävaaran blogista että myös hän on BioSignature -valmentaja joka hoitaa mittaukset Espoossa. En tiedä onko näitä mittauksia mahdollista saada myös muualta Suomessa.

Itsellä kolme pahinta kohtaa olivat reidet, navan sivu ja kylkiluiden sivu. Etu- ja takareisi ovat yleensä merkki huonon tai liiallisen estrogeenin kertymisestä elimistöön. Naisilla siihen vaikuttaa mm. e-pillerien tai muun hormonikorvaushoidon käyttö, suoliston huono kunto, ravinnevajeet, maksan alhainen toiminta ja liian alhainen proteiinin saanti. Navan sivu taas kertoo kortisolista eli stressihormonista. Kylkiluiden sivu kertoo aineenvaihdunnan nopeudesta. Eli tämä taas liittyy kilpirauhasen toimintaan. Itselle mittauksen tuomio oli toisin sanoen se että maksan toiminta ei ole parhaimmillaan, aineenvaihdunta on melkoisen hidasta ja myös suoliston kuntoon kannattaa satsata enemmän.

Ohjeet jatkoon olivat seuraavat:

- suolahappotesti
- säännöllinen liikunta päivittäin - lihaskuntoa min 3 x viikossa
- vehnä ja sokeri pois. kokeilu maidottomalla ja viljattomalla ruokavaliolla 1-2 viikkoa ja katsoa mitä tapahtuu ja miltä se tuntuu
- kasvikset ruokavalion perustana, lisänä liha+kala+kana yms.
- ruoka-aineiden vaihtelu jotta välttää ruoka-aineyliherkkyydet
- edelleen omega 3 ja d-vitamiinien syönti päivittäin
- jalkapöydän ja polven sisäsivun hieronta päivittäin (liittyen parempaan aineenvaihduntaan)

Näillä ohjeilla nyt sitten mennään. Viljattomuus on itselle ihan ok. Maidottomuus taas saattaa tuottaa hieman ongelmia. Myös liikunta vielä mietityttää, etenkin kun ensi viikolla alkaa työt ja koulu niin saa nähdä kuin paljon jää aikaa liikunnalle. Yritys on silti kova! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti