maanantai 20. elokuuta 2012

Oikotie Optimaaliin

Lomat olis nyt lusittu ja paluu arkeen on koittanut. Aamulla töihin lähtö kieltämättä hieman tuntui masentavalta, olishan tätä lomaa voinut jatkaa vielä pidempäänkin. Töiden lisäksi alkaa nyt myös aherrus koulussa, tänään on ensimmäinen kouluilta ja suoraan töistä sinne pitäs tosiaan jaksaa mennä. Onneksi kyseessä on ns. helpohko tunti jossa saadaan lisää infoa opiskeluun liittyvistä asioista. Eli kovin rankkaa iltaa ei ole odotettavissa. Mutta tästä se kuitenkin pikku hiljaa alkaa.

Viikonloppu meni vähän niin ja näin. Ainakin syömisten osalta. Huomasin tuon jo pelkästään käymällä vaa´alla aamulla ja sehän näytti 1 kg enemmän kuin aiemmin. No ehkäpä se siitä silti laskee vielä. Viikonlopun ohjelma tosin oli sellaista että sekin kai oli yksi syy huonoihin syömisiin. Lauantai aamuna menin aikasin kirppikselle taas myymään tavaroita. Kauppa kävi ihan kivasti ja saihan siitä mukavasti lisärahaakin. Sieltä sitten tuli mentyä suoraan läheiseen pizzeriaan. Eikä tietenkään voinut sitten ottaa mitään kebabia salaatilla vaikka tms. vaan tottakai silloin uppos just se pizza. Ja lauantai illan päätteeksi piti uppoutua leffan kera sohvalle naposteleen irtsareita ja sipsejä :( Sunnuntai aamuna nappasin vielä muutaman sipsin ja sitten lähdettiin äitin kanssa hakemaan mulle uutta koulupöytää. Lähinnä just että saa ne opiskelut omassa asunnossa järkättyä siihen tiettyyn nurkkaan eikä niin että mä valtaan opiskelumateriaalieni kanssa koko kämpän. Ei sillä että se ketään haittaisi kun yksin asuu mutta on se itsellekin kivempi kun se opiskelu pysyy siinä samassa yhdessä nurkassa koko ajan. No pöytä olikin yllättävän painava ja siinä reissussa meni tietysti aikaa. Illalla sitten hirmu nälkäisenä menin kaverin luo saunomaan ja käytiin grillillä siinä vetämässä kebab ranskalaisilla. Siitä ei kyllä toisaalta tullu huono omatunto ollenkaan. Oli meinaan sen verran hyvä annos, voi että ne ranskalaiset oli hyviä. Ja salaatin päällä oli kunnon annos valkosipulimajoneesia, nam!! :)

Näin se loma tuli siis päätettyä. Ja nyt koittaa sitten se arki ja syömiset pitäs palauttaa takaisin terveellisempään. Tänään tuli aamulla sähköpostiin ensimmäinen viesti Oikotie Optimaaliin osallistumisesta. Sieltä tuli paljon hyviä ruokavinkkejä ja treeniohjeet. 1. elämäntapamuutoksena oli aamupala. Siihen pitäs kiinnittää enemmän huomiota ja suosituksena oli syödä proteiinipitoinen aamupala. Siitä siis tarkoitus olisi lähteä liikkeelle. Noilla ja BioSignature mittauksessa saaduilla ohjeilla pitäs mennä eteenpäin :)

Monesti sitä on tullu aloitettua uudestaan, ja monesti myös repsahdellut välissä oikein kunnolla. Yritys tuntuu silti olevan kova. Välillä kuitenkin miettii onko se tarpeeksi kovaa se yrittäminen kun varmasti kovemmalla yrittämisellä olis saanut parempia tuloksia aikaiseksi. Mutta jospa se nyt tällä kertaa onnistuisi :) Ainakin kun noita ruokaohjeita kattelin mitä meiliin tuli niin hyvältähän nuo näyttää. Ja vähän tuli sellainenkin tunne että olisko sitä vähän liian reippaasti sitä rasvaa välillä käyttänyt, vähän innostunut ehkä liikaa... Toisaalta kun mietin omia laskelmia mitä noista syömisistä tuli tehtyä, laski just paljon tulee hiilareita, rasvaa ja proteiinia niin ei ne arvot pahalta näyttäneet. Ja toisaalta taas voisin ehkä painon muutoksista syyttää osittain omia herkkuhetkiä mitä taisi välillä olla vähän liiankin paljon... No katsellaan jos nyt menisi paremmin. Jos yrittäisi tsempata tällä kertaa oikein tosissaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti