perjantai 9. elokuuta 2013

Eka pt tapaaminen

Eilen tapasin oman pt:n ensimmäistä kertaa. Suunnitelmana olisi että tämä eka ja toinen tapaaminen menisi lähinnä tekniikkojen opetteluun. Kolmannesta kerrasta oli puhe, että kun treeniohjelma muuttuu niin varmaan katsottaisiin uusia juttuja sitten yhdessä. Toisaalta mietin että olisi kiva jos kolmannella kerralla tehtäisiin kunnon treeni yhdessä. Tavallaan ehkä harmi, että näitä pt tapaamisia on vain nämä kolme. Mutta minkäs teet, kun tämä oli vähän rahastakin kiinni. Ei voinut oikein noin vain päättää montako kertaa otetaan, maksoi mitä maksoi. Mutta iloinen olen silti näistä kolmestakin tapaamisesta. Uskon kuitenkin, että selviän treeneistä itsekseni kunhan tekniikka on hallussa. Ja omalta salilta varmasti pystyn kysymään apua ohjaajilta, jos oikein tiukka paikka tulee. Myös pt sanoi, että aina voi laittaa meiliä tai tekstaria tai vaikkapa soittaa jos on kysyttävää jne. Eli apua varmasti tulee löytymään :)

Tosiaan eilen käytiin läpi ekan ja tokan treenipäivän ohjelmat. Ekalle päivälle kuuluu lähinnä olkapäiden treenaaminen maastavedolla, alasvedolla, t-tankosoudulla, alataljasoudulla ja alasvedolla. Lisäksi on sitten vielä käsipainojen kanssa tehtäviä liikkeitä eli punnerrus istuen, sivunostoja ja takaolkapäät käsipainoilla, taljalla tai koneessa. Ikinä en ole mitään maastavetoa tehnyt, joten se oli tavallaan vähän jännä ja outo kokemus. Sitä ei jotenkin osannut kuvitella itseä tekemässä mitään maastavetoa :D Mutta hyvin se sujui silti.

Toisen päivän treeniohjelmaan kuuluu etureidet ja vatsa. Niitä treenattiinkin erilaisten kyykkyjen avulla ja jalkaprässillä. Hack-kyykkyä ei pystytty tekemään koska kyseisellä salilla ei siihen laitetta ollut. Kuulemma tämä on jonkunlainen harvinaisuus saleilla muutenkin. Mutta tähänkin toki saatiin suunniteltua korvattava liike :) Lisänä oli sitten vielä erilaisia vatsaliikkeitä, joita tosin ei eilen salilla tehty. Erilaiset vatsaliikkeet on kuitenkin itselle tuttuja eri ryhmäliikuntatunneilta.

Sovittiin että nähdään ensi viikolla sitten toisen kerran, silloin käydään läpi kolmannen ja neljännen päivän ohjelmat. Luvassa on siis treeniä rinnalle, hauiksiin, ojentajiin, takareisiin, pakaroihin, pohkeisiin ja vatsaan.

Ja sitten eilen tuli yksi ilouutinen koettua myös. Itse asiassa koko asiasta ole tainnut täällä muuten mainita edes :D Eli siis viikko sitten perjantaina kun kävin Cxworx tunnilla, niin kuulin yllättäen, että se perjantai oli meidän salin viimeinen aukiolopäivä. Loppukesästä oli tiedotettu yrittäjän vaihdoksesta ja olin itsekin innoissani jo syksyn tunneista. Yrittäjävaihto kuitenkin meni sitten pieleen ihan viime metreillä. Koko tämän viikon olen miettinyt mille salille sitä nyt sitten liittyisi. Ehdin jo ensi viikollekin varata yhteen paikkaan tutustumiskäynnin. Eilen kuitenkin oli entisen salin nettisivuille tullut ilmoitus, että he ovat saaneet sittenkin uuden yrittäjän ja kyseinen sali avaa jälleen ovensa ensi maanantaina. Ihan mahtava uutinen! :) Ilmeisesti asiakkuus tulee jatkumaan entisellään eikä mun tarvitse salia vaihtaakaan. Jes!!

Tämä pt ruokavalio on mulle kuitenkin tuottanut hieman päänvaivaa. Se on niin toisenlainen verrattuna siihen mihin oon tottunu, eli vhh-ruokavalioon. Rasvat on aika alhaiset, protskut korkeella ja hiilareita syödään reilummin. Muutenkin musta tuntuu oudolta että ruokavalion kalorimäärä pyörii jossain n. 1400 paikkeilla ja silti pitäs jaksaa vetää 1-2 aerobista treeniä ja 4 lihaskuntotreeniä viikossa. Jollain tapaa tuo kalorimäärä tuntuu vähäiseltä. Eilen aamulla mulle tuli jostain syystä tosi etova olokin. Osittain siihen auttoi veden juonti mutta paremman avun sain lounaasta. Syitä tähän tosin saattaa olla useampi. Itsellä tuli mieleen ruokavalion muutos, johon kroppa yrittää tottua, keskiviikkona vedetty rankka piloxing treeni sekä runsas veden juonti joka huuhtoo kropasta suolat pois ja sitten kun en ole pahemmin sitä suolaa ruuanlaitossa laittanut... No ei kai se ihme ole jos suolat hävii kun päivisin pitäs juoda 3-4 litraa vettä. Se on melkoinen määrä.

Ja tänä aamuna tuli vielä eteen yksi ongelma. Mietin et millähän sen kaurapuuron vois korvata? Heittelin sekaan suklaan makuista heraprotskua mikä toi aika kivan suklaisen maun puuroon, lisänä raejuustoa ja mustikkahilloa (itse tehty) mutta en mä sitä puuroa saanut alas menemään paljoakaan. Mutta kun tökkii se ajatus et joka aamu vetäis rahkaa marjojen kera kun se on niin makeahko aamupala sitten. Tuntuu että oma mieli alkaa nyt kaipaamaan suolasempaa aamupalaa ja se puuro ei kyllä toimi. Hmph.

Noh katsotaan, Vastahan tässä on kolmas päivä tätä hommaa menossa. Ja silti jo kamala valitus :D Vaa´alla pitäs myös uskaltautuu käymään, ehkäpä huomenna tai sunnuntai aamuna vois sen hoitaa. Kattella näkyykö muutosta jo missään. Olo on aika väsynyt, tuntuu ettei jaksa yhtään mitään. Onneksi enää kolme tuntia töitä ja sitten pääsee viikonlopun viettoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti