tiistai 5. marraskuuta 2013

Paluu takaisin blogiin

Juu tässä on sitten vierähtänyt hieman tätä aikaa viime päivityksestä... peräti yli kuukausi. Mites se nyt näin on päässyt käymään...

No kaikenlaistahan tuossa lokakuun aikan on ehtinyt tapahtuakin. Muutama kilo on karistettu, matka silti jatkuu edelleen. Ei nyt mitään huimia tuloksia ole aikaiseksi saatu mutta kuitenkin. Lääkärikäyntejä tähän lokakuuhun on mahtunut enemmän kuin tarpeeksi ja niitä todennäköisesti tulee jatkossakin. Tammikuulle olisi yksi pieni (tiedä nyt miten pieni se sitten on...) leikkauskin edessä. Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla on itsella takana nyt pari vuotta. Olen sen todennut olevan ihan hyvä ruokavalio, joka myös itselle sopii. Verikokeissa kävin nyt sitten katsastamassa tilannetta ja arvot olivat normaalit. Miettinyt pitkään että pitäs tosiaan jossain vaiheessa katsastaa tilanne. Etenkin kun meillä suvussa on nämä perinteiset sukusairaudet: diabetes, korkea kolesteroli, korkea verenpaine sekä äidin puolelta vielä kilpirauhasen vajaatoimintakin. Liekö tuossa sitten edes kaikki. Toivottavasti ainakin, onhan noissakin jo tarpeeksi. Sukurasite noista on sellainen, että pakkohan noita on itsekin käydä tarkistuttamassa silloin tällöin. Mutta kaikki tosiaan on kunnossa ja arvot on viitteiden sisällä :) Eli tällä linjalla hyvä jatkaa.

Sellainen yksi muutos tähän ruokavalioon silti olisi tarkoitus ottaa mukaan. Verikokeet otettiin myös keliakiasta. Itse olin jotenkin ajatellut ettei sitä varmaan ole. No tavallaan kai olin oikeassa, ei ole keliakiaa. Ainakaan vielä. Toivottavasti ei myöskään tule. En kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että minulla saattaisi olla gluteiiniherkkyys. Ja sehän näistä verikokeista sitten löytyi. Sain lähetteen vielä gastroskopiaan, mutta koska se omaan korvaan kuulostaa tarpeeksi pelottavalta asialta, niin en ole vielä tuota lähetettä ns. aktivoinut. Katsotaan josko sinne jossain vaiheessa ehkä menisi, sitten kun uskallusta löytyy... Mutta jatkossa olisi tosiaan tarkoitus jatkaa normaali ruokavaliota, mutta gluteenittomana. Eli tällaisia pieniä muutoksia tähän nyt sitten.

Salilla käynti on ollut koko lokakuun katkolla aika pahasti. Turun liikuntatapahtuman jälkeen tuli melkoinen tauko. Lokakuussa kävin yhden kerran zumbassa ja lenkillä. Ja siihen se sitten jäi. Tai no jos oikein tarkkoja ollaan, niin kävinhän mä viime torstaina, lokakuun viimeisenä päivänä piloxingissa :D Ei ole vain jaksanut. Tuossa oli lokakuun alkupuolessa tenttiviikot, ryhmätöiden esityksiä ja kaikkea muuta kivaa kouluhommien osalta ja muutenkin tuntui ettei energia riitä. Viime torstaina sitten reipastuin :) Ja sunnuntaina tämä sai jatkoa zumba tunnilta. Eilenkin oli tarkoitus mennä salille, mutta en ehtinyt. Tuli aivan liian kiireinen aikataulu töiden jälkeen. Mutta tällä viikolla olis vielä tarkoitus painella salille. Perjantaina ehkäpä booiaka tanssitunnille ja miksei vois käydä huomenna tai torstaina ihan kuntosalillakin. Saapi nähdä. Joku liikunnallinen päivä silti on pidettävä tällä viikollakin.

Tällaista nyt tällä kertaa. Palailen höpisemään tänne lisää jossain vaiheessa, toivottavasti nopeammin kuin ennen tätä postausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti