keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kuntoremontin ohjelma

No niin nyt on sitten saatu käsiin viimeinkin se aikaisemmin aloitetun kuntoremontin ohjelma. Se tuli eilen illalla sähköpostiin ja jonkin verran sitä jo tutkinut ja tehnyt omia suunnitelmia. Ohjaaja oli tehnyt neljälle päivälle viikossa liikuntasuunnitelman jossa oli 1x lihaskuntojumppa, 1x aerobinen jumppa, 1x kuntosali ja 1x lenkkeily. Nämä olivat kaikki eri päivinä, jos en nyt ihan väärin muista niin lihaskuntojumppa oli merkattu tiistaille, kuntosali keskiviikolle, aerobinen perjantaille ja 30-60 min lenkkeilyä sunnuntaille. Hyviä aerobisia tunteja ovat ryhmäliikuntatunneista mm. zumba, spinning ja bodycombat. Lihaskuntotunneiksi oli merkattu kahvakuula, bodypump ja cxworx. Jotenkin olisin odottanut ehkä vähän enemmän aerobista. En tiedä miksi. Ehkä koska se oma aerobinen testi oli aika heikko joten kuvittelin että siihen pitäisi jotenkin panostaa vähän enemmän. Tämä ohjelma olisi nyt sitten maaliskuusta toukokuuhun saakka kestävä. Eli näillä pitäisi mennä. Liikuntaa saa toki lisätä jos siltä tuntuu mutta kuitenkin niin että viikossa olisi kaksi lepopäivää.

Oma suunnitelma nyt tuon kunto-ohjelman perusteella olisikin sitten sellainen, että arkisin pyrkisin käymään kuntosalilla ja tekemään tuon aerobisen osuuden. Lihaskuntojumppa jäisi lauantaille elikkä cxworxin ja piloxingin merkeissä. Noissa molemmissa on kuitenkin lihaskuntoa ja aerobista mukana ja mä tykkään noista tunneista niin kovasti etten halua niillä käynneistä luopua :) Sunnuntaina voisi sitten käydä vaikkapa heti aamusta aina lenkillä. Se jotenkin sopii just hyvin sille päivälle, en tiedä miksi :D Kuntosalille mulle on tehty jo valmiiksi oma ohjelma ja sitä tosiaan pitäisi alkaa nyt sitten käyttämään. Kieltämättä olen vähän huono käymään noissa laitteissa mutta jospa nyt kerran viikossa yrittäisi. Aerobiseen osuuteen mietin että pitäisikö mun antaa toinen mahdollisuus spinningille... Kerran käynyt enkä tykänny. Musta tuntui että mun iso ahterini ei vaan mahtunut siihen satulaan ja siinä oli todella epämukavaa istua :D Jep. Ehkä mä voisin mennä joku kerta 30 min spinningiin testaamaan sen uudestaan. Näitä tunteja olisi pari kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin joten voisi aina sitten valita kumpana päivänä menisi.

Mietin myös sitä että tästä kunto-ohjelmasta huolimatta yritän käydä vaikka parina arkiaamuna ennen töihin lähtöä lenkillä. Ei siitä varmaan haittaakaan ole ja se ainakin itsestä tuntuu tosi hyvältä. Tällä viikolla en olekaan vielä käynyt, jostain syystä musta on vaan ihana nukkua mahdollisimman pitkään :)

Mutta tällaisilla ohjeilla pitäs nyt sitten tämä maalis-toukokuu mennä. Ai niin ja jos mä en ole muistanut tänne vielä hehkuttaa, niin mä osallistuin Naisten kymppiinkin! :) Kyllä vain, taitaa olla jopa viides kerta siellä sitten peräkkäin. Työpaikka kun aina järjestänyt meille osallistumisen, niin ei ole tarvinnut itse maksella mitään osallistumismaksuja. Tuo onkin sopivasti toukokuun lopulla joten sitä ehtii saamaan itselleen paremman kunnonkin siihen mennessä :)



Ja meillä on muuten töiden puolesta huhtikuun lopulla InBody -kehonkoostumusmittauskin. Vuosi sitten viimeksi käynyt. Pitänee vissiin oikeasti alkaa tsemppaamaan nyt kunnolla että saisi kehitettyä omaa kuntoa paremmaksi ja muutenkin sais tuohon InBody-mittaukseen tuloksia paranneltua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti