sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kuntotesti

Kuntoremontti alkoi perjantaina alkutestillä. Omana ajatuksena oli että kunto on varmaan aivan surkea. Pientä positiivisuutta kuitenkin löytyi vaikken kovin väärässäkään silti ollut. Testi koostui kolmesta lihaskuntoliikkeestä ja yhdestä aerobista kuntoa mittaavasta liikkeestä. Ensimmäisenä liikkeenä oli lankku, jossa piti pysyä niin pitkään kuin vain jaksoi. Toisena liikkeenä oli perus vatsalihastreeni elikkä selin makuulta, polvet koukussa piti nousta istuma-asentoon ja siitä takaisin makuulle. Ohjaaja piti jaloista kiinni. Tässä liikkeessä oli aikaa 30 sekuntia ja piti tehdä niin monta vatsalihasliikettä kuin vain jaksoi ja ehti. Kolmantena liikkeenä oli sellainen jossa istuttiin tuolilla selkä suorana. Tässä käytettiin 5 kg:n käsipainoja. Kädet olkapäillä painojen kanssa ja siitä sitten piti nostaa suorille käsille vuorotellen niin monta kertaa kuin jaksoi. Maksimimäärä oli 50 kertaa mutta se ei ollut pakollinen, eli vain sen oman jaksamisen verran. Eli siis 1 kerta oli molemmilla käsillä tehty liike eli 25 kertaa per käsi. Kättä sai kuulemma vaihtaa mutta jos päätti vaihtaa niin sitten piti tehdä sillä samalla kädellä vaan eli toisen kerran ei saanut enää kättä vaihtaa ollenkaan. Aerobinen osuus tehtiin juoksumatolla. Siihen kuului kävelyä eri nopeuksilla ja juoksumaton kallistuksilla. Tätä kesti noin 12 min ajan. Meillä on salilla käytössä sellainen avain johon ladataan aina ohjelma ja sitten se avain tulee niihin kuntosalilaitteisiin. Tämäkin testi tapahtui niin että ohjaaja latasi sen testin siihen avaimeen. Tässä näitä omia tuloksia:

Lankku 30 sekuntia
Vatsalihakset 8 kpl / 30 sek
Käsipainoilla 36 kertaa 
Aerobisen osuuden tulos: heikko

Ohjaajan mukaan lihaskunto on mulla ihan hyvä, eli ei mikään huono. Vaikka itse olen aina ajatellut ettei se oma lihaskunto nyt mikään kovin hyvä ole edes. Mutta onpa siinäkin varmasti vielä parantamisen varaa silti :) Aerobinen osuus taas oli heikko. Tähän liittyy vielä hapenottokyky jne. Eli tätä osuutta pitäisi parantaa ihan reippaasti. Eli siinä onkin mukavasti haastetta kevään ajaksi. Ensi viikon aikana saan sähköpostitse ohjaajalta kunto-ohjelman jota sitten tulisi noudattaa. Siinä on ohjeita ihan salille sekä myös kotona tehtäväksi. Jostain syystä tähän kuntoremonttiin mulla on tällä hetkellä ihan mieletön innostus :) Ehkä tässä tosiaan jotain saadaan aikaiseksi!

Eilen aamulla käväisin salilla piloxingissa (55 min) ja hot joogassa (60 min). Tänä aamuna kävin 34 min kävelylenkillä mikä teki tosi hyvää. Pitkään jo olen miettinyt että pitäisi aamuisin yrittää lähteä tekemään kävelylenkki mutta ei se kovin helppoa ole tälläiselle joka tykkää nukkua pitkään :D Mutta jospa se tästä. Kaverin kanssa oli vielä puhetta jos iltapäivällä mentäisiin taas uimaan. Ihan mukavasti tullut urheiltua näin viikonlopun ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti