keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Saunajoogaa, kuntoremonttia ja ravintovalmennusta

Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa käytyä uimassa. Siitä on varmaan vuosi kun on tullut viimeksi poikettua uimahalliin uimaan. Tosin eipä kyllä kesälläkään tullut montaa kertaa käytyä uimassa. Se tuntui kuitenkin hyvältä ja kaverin kanssa oli puhetta että alettaisiin käymään useammin kuin kerran vuodessa. Varsinkin kun töiden puolesta saatiin sellainen liikunta- ja kulttuurikortti niin sillähän pääsee mukavasti uimahalliinkin. Eilen kävin uimassa myös. Samalla reissulla tuli myös testattua ensimmäistä kertaa saunajooga. Se oli sellainen puolen tunnin jooga joka suoritettiin muistaakseni 50 asteisessa saunassa. Ihan kivaa se kyllä oli, mutta siitä huolimatta taidan tykätä enemmän hot joogasta.

Maanantaina kävin osallistumassa omalla kuntosalillani järjestettävään kuntoremonttiin. Siellä on joku harjoittelija joka tekee näyttönä sellaisen kuntoremontin 7 hengen ryhmälle ja pääsin itse siihen mukaan :) Monesti miettinyt että joku personal trainer olisi tosi kiva, tosin sellaisen hankinta on jäänyt koska niiden hinnat on melkoisia. Tuo kuntoremontti olisi kuitenkin ilmainen ja se kestää koko kevään ajan. Siihen kuuluu alku- ja lopputapaamiset, kunto-ohjelma ja lisäksi 3 ohjattua tuntia. Ensimmäinen tapaaminen on nyt tämän viikon perjantaina. Siellä ilmeisesti tehdään jonkunlainen alkutesti myös ja katsotaan missä kunnossa ollaan tällä hetkellä. Kevään lopulla tehdään lopputesti josta selviää miten edistystä on tapahtunut. Pääosin kuntoileminen tapahtuu kuitenkin itsenäisesti.

Ja sitten kuntoremontin lisäksi mä innostuin ravintovalmennuksesta. Sitä on niin pitkään taistellut ruokavalion kanssa. Lipsumisia vaan tulee ja paino ei putoa, tai jos putoaa niin se on sellaista muutaman kilon vaihtelua. Oma itsekuri on melkoisen heikko ja tunnesyöppöys vaan vaikeuttaa kaikkea. Päätinkin nyt, kun hieman sain ylimääräistä rahaa, että osallistun ravintovalmennukseen :) Aluksi ihan kuukauden mittaiseen seurantaan. Valmentajana toimii sama henkilö, joka suoritti mulle viime kesän lopulla BioSignature mittauksenkin. En ole vielä varma otanko päivittäisen seurannan vai viikottaisen. Periaatteessa varmaan viikottainenkin seuranta riittäisi. Olisi kuitenkin ihan kiva saada palautetta kunnon ammattilaiselta omasta ruokavaliosta. Osittain aina kuitenkin epäilee että tuleeko sitä nyt syötyä sittenkään oikein ja voisiko jotain muuttaa jne. Ja muutenkin olisi sitten ammattilaisen tuki ja joku joka ehkä auttaisi mua pitämään paremmin itsekurin niinä heikkoina hetkinä kun meinaa sortua herkkuihin.

Eli tälläisillä suunnitelmilla pitäisi mennä eteenpäin tämän kevään ajan :) Katsotaan sitten miten hyvin tämä onnistuu. Itsellä ainakin tässä vaiheessa on oikein positiivinen fiilis kaiken suhteen ja tuota kuntoremonttia ja ruokavalmennusta odottaa jo ihan innolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti